Comfort & elegantie

Cara Rosa herschrijft de regels van comfort en elegantie. Door de sneakertechnologie op een unieke manier te integreren in de montagezool van een elegante schoen kunnen we het beste van twee werelden bieden: het comfort en de voordelen van een sneaker en de klasse van een elegante schoen.

‘Cara’ in Cara Rosa betekent naast ‘lieve’ ook ‘kostbaar’ en verwijst naar het feit dat Olivia uiterste zorg wil dragen voor jouw voeten. Vandaar dat ze voorafgaand aan het ontwerpen van haar collectie verschillende keren afsprak met podologen om de aandachtspunten te weten bij het maken van een goede schoen. Bij de creatie van haar elegante schoenencollectie hield Olivia maximaal rekening met deze tips. Alle schoenen hebben een maximale hakhoogte van 5 cm en zijn vervaardigd met een unieke binnen -en buitenzool.

 

Comfort

Hoewel Olivia de voorbije jaren zelf ook de sneakerkoorts te pakken had, miste ze de vrouwelijkheid en elegantie van een meer gepolijste dagschoen. Waarom moesten alle mooie schoenen altijd torenhoog en ongemakkelijk zijn?

Gedurende 6 maanden doorkruiste ze heel Italië en belde ze zolenproducenten uit verschillende werelddelen op, op zoek naar een binnenzool die haar het nodige comfort bood om de dag op door te komen zonder pijn. Door testen te doen met verschillende zolenproducenten en prototypes te maken met verschillende materialen, kwam ze uiteindelijk in contact met een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in sneakermaterialen.

Cara Rosa sneaker insoles

Samen met een gespecialiseerde zolenproducent importeren ze deze sneakermaterialen en hebben ze een unieke manier gevonden om deze sneakermaterialen, bestaande uit polyurethaan en gerecycleerd rubber, te integreren in de montagezool van een elegante schoen. Deze opencelschuimtechnologie wordt over de volledige oppervlakte van een stevige montagezool geïntegreerd en functioneert optimaal bij een dikte van 3mm, zodanig dat de totale binnenzool niet te dik is voor een elegante schoen.

Deze binnenzool onderscheidt zich door een uiterst lage compressiegraad (<5%), die zorgt voor een langdurige demping en een maximaal comfort gedurende de hele dag. De opencelstructuur wordt daarnaast ook gekenmerkt door een goede ventilatie en vochtregulatiesysteem dat een koelere, drogere en gezondere schoenomgeving creëert voor je voeten.

Cara Rosa outsole

Aangezien het belangrijk is dat je voeten een natuurlijke afwikkeling genieten tijdens het stappen, is het van belang dat zowel de binnen –als buitenzolen buigzaam zijn aan de voorvoet. De buitenzool is gemaakt van elegant beige leder waarbij rubber onder de voorvoet en de punt van de schoen werd geïnjecteerd voor een betere schokdemping en meer grip. 

 

Elegantie

Door haar vele reizen naar Italië haalt Olivia voor de creatie van haar collecties inspiratie uit de Italiaanse street style en de trends die wereldwijd worden bepaald door WGSN. Door verfijnde elegante modellen te combineren met nieuwe materialen en de trends van het moment, biedt ze tegelijk een hedendaags en tijdloos ontwerp.