La dolce vita

Laten we terugkeren in de tijd, naar de jaren ’60, een periode die gekenmerkt wordt door wederopbouw en groeiende welvaart. Een periode waar Olivia’s grootouders met fonkelende ogen en in geuren en kleuren over vertellen. Een periode waarin mensen hard werkten, maar dubbel zo hard van het leven genoten en waarin er zo goed als geen regels golden. Een periode die beter bekend staat als “l a  d o l c e  v i t a”.

La dolce vita

Rosa was toen 30 jaar en hielp tijdens de week in de familiezaak met het maken van rolluiken. Daarnaast was ze fulltime mama en in het weekend ontpopte ze zich als designer van haar eigen kleding. Stijlvolle items die ze dag en nacht kon dragen, zowel om overdag te gaan werken als om een avondje chic te gaan stappen met familie of vrienden. Of ze nu aan het werken, reizen, uitgaan of koken was, ze deed en doet nog steeds alles met moeiteloze en onberispelijke elegantie.

De levensstijl van haar oma toont veel gelijkenissen met de drukke en veeleisende levensstijl van de hedendaagse actieve stadsvrouw en inspireerde Olivia om een paar comfortabele en elegante schoenen te maken die vrouwen toelaten om al hun activiteiten zonder zorgen te kunnen vervullen. Zowel op het vlak van comfort als op het vlak van elegantie.